Stichting Stap 1
herstel en balans

Stichting Stap 1 is een stichting die zich inzet voor verslaafden in herstel.

De naam van de stichting “Stap 1” is afgeleid van het Minnesota model. De 1e stap is dat je erkent dat je verslaafd bent en dat het gevolgen heeft voor je verdere leven.

Wij, als Stichting Stap 1, vinden dit het meest belangrijk voor je herstel. Als je dit niet erkent en accepteert is hulp zinloos. Wij zijn een stichting die verslaafden ondersteunt en begeleidt in het vinden van een nieuwe manier van leven zonder verslavende middelen. Wij helpen bij de re-intergratie in de maatschappij op een verantwoorde manier.

Wij beschikken over een Safehouse in Hengelo (OV) waar herstellende verslaafden kunnen wennen aan alles wat het leven te bieden heeft zonder verslavende middelen.  Ze worden hierin ondersteund en begeleid op verschillende gebieden. Onze zorg is uitsluitend bestemd voor verslaafden die onlangs een behandeltraject succesvol hebben afgerond. Zij dienen een doorverwijzing te hebben van hun behandelaar. Tevens bieden wij ambulante begeleiding in heel Twente voor wie zelfstandig woont en professionele ondersteuning nodig heeft.